Mitähän tähän blogin hitaaseen päivittymiseen tällä kertaa keksisi tekosyyksi ? Ei kai niitä tekosyitä nyt niin hirveästi edes ole - kuuma kesä on houkuttanut enemmänkin rannalle, kaukaisilta mailta tulleet kesälomalaiset ja ristiäisten järjestely pitäneet kiireisinä, silleen hyvällä tavalla. Vauveli kasvaa ja nukkuu kokonaisia öitä, joten äiti on kyllä saanut päivisin jotain aikaiseksikin. Ainakin siis sen verran kuin on helteeltä jaksanut pikkusormeaan nostaa.

Tällaisia keksejä tuli sentään tehtyä jossain välissä. Herkullisia. Maistuivat sekä lapsille että vanhemmille. Reseptin nappasin Maku-lehden kesänumerosta.

 

Raparperi-kinuskikeksit

20 kpl

200g voita

2 dl sokeria

1 dl notkeaa kinuskikastiketta tuubista

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

200g raparperia

1 rkl perunajauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa käsin taikinaan.

Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita käsin taikinan joukkoon. Pyörittele taikina tangoksi ja laita jääkaappiin. Kun tekee mieli keksejä niin ota tanko jääkaapista, leikkaa pikkuleiviksi haluamasi määrä ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 min - uunista riippuen. Jäähdytä.

Paistoin taikinan kahdessa erässä - ekan muutaman tunnin jälkeen ja loput sitten seuraavana päivänä. Molemmista tuli hyviä, mutta myöhäisemmät olivat jotenkin pehmeämpia ja levisivät. Olisn kuvitellut, että toisinpäin, mutta ilmeisesti raparperit ehtivät vettymään. Makua ei haitannut yhtään :-) Mahtavia herkkuja silleen pikkuisen haaleina...