Kovasti ovat näköjään taas päivitykset harventuneet. Syynä ei tietystikään ole se, etteikö meillä syötäisi, mutta kovasti ollaan menty vanhoilla, jo blogatuilla resepteillä. Siksipä ajattelin merkitä tänne omaksi huvikseni ja kenties vähän muidenkin, mitä meillä oikein on syötykään. Aloitetaan nyt ensin viikolla ja katsotaan sitten.

 

MAANANTAI

Viikko alkoi reseptien kannalta vähän heikonlaisesti. Rahka-vispiä ja mustikoita aamulla ja välipalaksi. Koululaiset söivät lounaansa koulussa ja vanhemmat pistelivät lähinnä leipää päivällä. Itse söin tyytyväisenä ruisleivän, Kallen tuorejuusto-mätitahnalla, kananmunalla ja avokadolla. Lapsille tarjoiltiin iltapäivän välipalaksi karjalanpiirakkaa.

Illalla todettiin, että on kylmää ja märkää, eli sopiva ilma hamppareille. Hesburger saakin tässä siis ilmaisen mainosmaininnan...  Herkuksi syötiin päivän mittaan jo viikonloppuna leivottua omena-pähkinäkakkua, jonka resepti jo blogista löytyykin.

 

TIISTAI

Eilisestä iltamässäilystä johtuen aamupala oli kovasti rahkapainotteinen äidillä. Lapset söivät sentään vähän leipääkin ja omenaa. Lounaaksi äiti vetäisi kaupunkireissulla pienen pizzaleivän kävellessään. Välipalaksi lapsille ja lasten kavereille tehtiin uunipannukakkua kotihilloilla (omenaa ja toinen purkki vadelma-mustikka -hilloa).

Illalla sitten kokeiltiin viimeisimmästä Delicious-lehdestä possu-salvia-fetapaistosta. Hyvää oli, vaikka seuraavalla kerralla taidan jättää Chorizo-makkarat laittamatta ja heittää sekaan pari lusikallista savustettua paprikajauhetta ja jeeraa...  Kaikkiaan kuitenkin varsin mukava ja helppo resepti. SItruuna tuo raikkautta ja salviahan sopii aina possun kanssa :-)

 

öljyä

1 possun sisäfile siivutettuna

200g chorizo-raakamakkaraa

perunoita siivuina

1 iso sipuli siivutettuna

1 (luomu)sitruuna renkaina

salviaa

1/2 pkt fetaa (eli maun mukaan)

persiljaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lämmitä lusikallinen öljyä panussa. Suolaa ja pippuroi possumedaljongit ja paista niitä minuutin verran kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat ruskistuneet. Ota pois pannusta ja laita sivuun odottamaan.

Lisää pannuun chorizo siivuina, perunat, sipuli, sitruuna ja pikkuisen öljyä. Kaada uunivuokaan ja pistä uuniin 10-15 minuutin ajaksi. Ota vuoka pois uunista ja sekoita. Lisää possu ja salviaa ja laita vuoka takaisin uuniin 10-12 minuutiksi. Ota pois uunista ja ripottele päälle feta ja persilja. Tarjoile.