EDIT lokakuussa :
Kommenteissa on käyty keskustelua siitä, miksei kiisselistä tule kiisseliä vaan jää kovasti löysäksi.
Ihan vaan täsmennyksenä nyt tässä vielä lisää, että Maizena tässä tarkoittaa maissitärkkelystä eli sitä vaaleankeltaista laatikkoa, jossa valkoista jauhetta. Olen pahoillani, että tämä tarkennus on jäänyt alustavasta reseptistä pois.
Toinen Maizena on suurustetta (sitä on muistaakseni sekä ruskeaa että vaaleaa), eikä sen kanssa kyllä näillä määrillä saa kunnon kiisseliä aikaiseksi

Maissitärkkelys (kuten perunajauhokin) on ainetta, joka pitää sekoittaa kylmään nesteeseen. Paketissa olevan ohjeen mukaan pieneen vesitilkkaan ja sitten tämän nesteen mukana kiehuvaan nesteeseen. Oman kokemukseni perusteella toimii ainakin tämän kiisselin osalta niin, että sekoitan Maizenan jo alussa kylmään nesteeseen ja lämmitän siinä mukana.

Toivottavasti tämä tarkennus nyt selvittää lukijoilla olleet kiisseliongelmat... tosin en tiedä ihan varmasti oliko tässä nimisekaanuksesta kyse vaiko jostain muusta, mutta tämä selittäisi ainakin osan...





Resepti, johon palaan kerta toisensa jälkeen. Mikäli haluaa aterian päälle jotain raikkaan ja kirpeän makuista, mutta kuitenkin vähän tuhdimpaa, niin sitruunapiirakkaa ei voita mikään. Kaiken lisäksi tämä on ihan helppo tehdä.

IMG_0437.jpg

Pohja :
150g voita
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa

Täyte :
3 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl Maizenaa eli maissitärkkelystä
1,5 sitruunan kuori
sitruunan mehu
3 keltuaista
2-3 rkl voita

Marenki :
3 valkuaista + 0,5dl sokeria

Nypi pohjan ainekset taikinaksi. Anna taikinan levähtää 15 min jääkaapissa ja paista sitten voidellussa piirakkavuoassa n.15min 200 asteessa.

Sekoita vesi, sokeri, sitruunamehu, vaniljasokeri ja Maizena kattilassa. Kiehauta ja anna kypsyä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä ja lisää sitruunan kuori, keltuaiset ja lopuksi voi voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä vähän ja levitä pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Pursota tai levitä muuten piirakan päälle. Käytä muutama minuutti uunissa 250 asteessa, kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kera.