Lueskelin tässä Nigellan "Forever Summer"-kirjaa ja sieltä osui silmiin kanacurryn ohje. Tein sen tosin vähän eri tavalla (lisäsin porkkanaa ja pinaattia ja vaihdoin tuoreen chilin kuivattuun ja...), joten tämä taitaa enemmänkin olla kanacurry à Eriqou... Tulisen lämmittävää kuitenkin.

IMG_0664.jpg


Tarvitset :
2 pientä sipulia
valkosipulin kynnen
rypsiöljyä ja seesamiöljyä
kurkumaa ja jeeraa
afrikkalaista maustesekoitusta (kuivattua chiliä, valkosipulia jne...) Murskasin huhmareessa noin puoli ruokalusikallista - lopputulos oli ehkä hiukan turhan tulista minulle. Mies kyllä tykkäsi.
1 rkl inkivääriä purkista
1 porkkana raastettuna
1 prk kookosmaitoa
kanalientä fondista
3 kanan rintafilettä suupaloiksi leikattuna
1 tl garam masalaa, kardemummaa ripaus
tuoretta pinaattia
tuoretta korianteria
cashew-pähkinöitä pannulla paahdettuina

Kuullota sipuleita öljyssä (rypsiöljyä ja pari tippaa seesamiöljyä). Lisää mausteita ja anna tiristä hetken verran.
Lisää inkivääri ja porkkana. Kaada sekaan kookosmaito sekä kanalientä niin paljon, että saat tarpeeksi lientä kanapalojen kypsentämiseen. Lisää kanapalat ja kardemumma sekä garam masala. Kypsennä 15-20 min hiljaisella tulella, kunnes kana on kypsää.
Lisää viimeiseksi kourallinen tuoretta pinaattia ja puolet korianterinipusta sekä iso kourallinen cashew-pähkinöitä.
Tarjoa riisin kera ja ripottele päälle vielä loput korianterista ja pähkinöistä.

IMG_0663.jpg