Jamie Oliverilla on paljon hyviä pastareseptejä, mutta tämä on kyllä parhaimmasta päästä. Löytyy kirjasta "Jamie's Dinners". Tässä tosin vähän meidän "kaapista löytyy" periaatteella muunneltuna.

IMG_0991.jpg

Puoli pakettia pientä simpukkapastaa
pari paahtoleivän siivua
tuoreita tomaatteja
valkosipulin kynsi
kaksi isoa kourallista basilikaa
Worchestershire kastiketta
suolaa ja pippuria
kaksi kourallista raastettua parmesaania
4dl kermaa
loraus punaviinietikkaa
muskottipähkinää
kaksi palloa mozzarellaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa, murusta leivänpalat (esim. tehosekoittimessa). Varaa syrjään.
Pese tomaatit ja sekoita tehosekoittimessa valkosipulin, basilikan, worchestershirekastikkeen, suolan ja pippurin kanssa. Lisää parmesaani, kerma ja viinietikka sekä muskottipähkinä.

Kaada keitetty pasta uunivuokaan ja kaada tomaattiseos päälle. Lisää vielä vähän pastan keitinvettä sillä seos saa olla aika nestemäistä ja löysää.

Sirottele päälle leivänmurut sekä mozzarella siivuina. Ripottele päälle vielä parmesaania ja paista uunissa kunnes pinta on kauniin värinen.

IMG_0990.jpg