Amerikkalaisten kyky syödä makeaa on minua aina vähän kummastuttanut. Kyllähän minäkin olen varsinainen herkuttelija, mutta jotenkin sellainen yli-imelä ei koskaan ole kuitenkaan iskenyt. Ostamassani Magnolia-bakeryn ohjekirjassa mainostettiin, että vaniljamuffinssit vaniljavoikreemillä menivät kaikkein eniten kaupaksi. No, sitähän piti tietysti kokeilla. Sen verran vaniljayhdistelmä epäilytti, että tein päälle sitruunakuorrutuksen, mutta silti jäi minulla yhteen tuo syöminen. Lapset sitten pistelivät loput, muttei heillekään kyllä kelvannut kuin maksimissaan yksi päivässä - paitsi nuoremmalle, mutta hän nyt söisikin vaikka pelkkiä sokeripaloja, jos annettaisiin.

Käänsin ohjeita grammamittoihin ja desilitroihin. Koostumus oli ihan ok, joten eiköhän käännöksetkin osuneet edes sinnepäin. Tästä tuli 12 muhkean kokoista muffinssia - taitavat Amerkassa olla muffinssivuoat pienempiä, kun sanoivat 24 tästä määrästä saavansa.

Yleiskonetta käytettäessä kannattaa mieluummin käyttää K-vatkainta kuin vispilää - olen huomannut tulevan jotenkin kuohkeampia muffinsseja vaikka jotenkin sitä kuvittelisi toisin...  mistä sitten johtuneekin.

Vaniljamuffinssit

6 1/2 dl jauhoja

1 kukkurallinen tl leivinjauhetta

100g voita huoneenlämpöisenä

vajaat 5 dl sokeria

4 kananmunaa huoneenlämpöisinä

2 1/2 (vähän vajaa) dl maitoa

1 tl vaniljauutetta

Kuumenna uuni 180 asteseen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. HIero voi sileäksi, lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten hyvin jokaisen jälkeen. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon ja vaniljan kanssa kolmessa erässä. Sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen, kunnes ainekset ova sekaisin, mutta älä vatkaa liikaa.

Jaa seos vuokiin ja kypsennä uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 15min ja jäähdytä sitten loppuun ritilän päällä.

Kuorruta vasta täysin jäähtyneinä.

Sitruunavoikreemi

25g pehmeää voita

muutama desi tomusokeria

yhden sitruunan mehu

1 rkl raastettua sitruunankuorta

Laita kulhoon voi, sitruunan kuori ja mehu ja osa sokerista. Hiero voimakkaasti ja lisää loppusokerista vähitellen.

Levitä muffinssien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.