Kesäloman Ranskanreissulta oli vielä jäljellä kaapissa kuivattuja laventelinkukkia, joten tämä resepti oli suorastaan pakko testata. Tuohan laventelintuoksu myös mukavaa kesäfiilistä näin räntäsateen keskelle ja koko koti tuoksuukin ihanalta. Resepti bongattu siis viimeisimmästä Gloriasta, jossa Sikke Sumari esittelee reseptejään.

Tuosta toisesta paistokierroksesta en ole ihan varma, että mitenkä tarpeellinen oikein on. Varmaan muutaman minuutin voi antaa olla, mutta sen jälkeen alkoi minusta tulemaan jo vähän liiankin korppumaisiksi :-)

Niin, ja jos ei saa / halua laventelia - niin aina voi korvata vaikka appelsiininkuorella...

Vähän liiankin hyviä herkkuja - toivottavasti jäähtyvät nopeasti niin saan purkkiin piiloon - nyt täytyy vaan yrittää pysyä poissa keittiöstä, ettei joka kerta tartu korppua mukaan.

Provencelaiset laventelikorput

100g hasselpähkinöitä

50g manteleita

150g voita

2 dl sokeria

1 dl hunajaa

1 muna

3 rkl laventelinkukkia

1 rkl vaniljasokeria

n. 6dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Hakkaa pähkinät, mantelit ja suklaa karkeaksi rouheeksi.Hienonna laventelinkukat muruiksi.

Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon pähkinät, suklaa ja laventeli.

Hiero voi, sokeri ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi. LIsää kananmuna, jauho-pähkinäseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile kuudeksi kapeaksi tangoksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle (pellin lyhyen sivun mittaisiksi). Painele kämmenellä litteäksi.

Paista 200 asteessa n. 10-12 min. Anna jäähtyä 15min ja leikkaa vinoiksi siivuiksi. Käännä siivut toiselle kyljelleen ja paista vielä 10min. Anna jäähtyä.