K-kaupan Naperokerhon mainoskirjeessä tullut ohje tuli oikein sopivasti, kun inspiraatio oli alhaisimmillaan ja piti keksiä jotain ruokaa illaksi. Kelpasi lapsille eikä aikuisen suussakaan pahalta maistunut. Tätä tosiaan söi tyytyväisenä myös "mössökammoinen melkein neljä vuotta".

Ulkonäkö tietysti ei ole maailman houkuttelevin, mutta pääasia, että nälkä lähtee.

IMG_1138.jpg

Karri Kanan perunalaatikko niin kuin meillä se tehtiin
5 annosta

n. 300g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl öljyä
2 tl currya
500g pakastettua peruna-sipulisekoitusta (minä tosin jouduin laittamaan pelkkää pakasteperunasilppua ja leikkaamaan itse tuoreen sipulin, kun kyseistä tuotetta ei löytynyt lähikaupan pakastealtaasta)
oreganoa, mustapippuria
Lisäksi pläjäytin vähän sekaan ketsuppia ja ketjap manisia - peitti tosin curryn vähän turhankin tehokkaasti, mutta saattoi olla se tekijä, joka sai lapset syömään

munamaito meillä : 1dl maitoa sekä pari desiä ruokakermaa + 2 kananmunaa

pinnalle kirsikkatomaatteja ja Emmental-raastetta.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää curry. Sekoita ja lisää puolet broilerisuikaleista. Ruskista suikaleet ja siirrä lautaselle. Ruskista loput suikaleet samoin.

Kaada voideltuun vuokaan puolet peruna-sipulisekoituksesta ja kaikki broilerisuikaleet. Ripottele pinnalle oregano ja pippuri. Lisää loput perunasuikaleet ja sipuli.

Sekoita keskenään maito ja kerma ja munat. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Meillä lapset rakastavat uunissa ruskistunutta ja vähän venyvää juustoa.

Kypsennä 200 asteessa noin 50min. Tarjoa kasvisten kera.

IMG_1139.jpg