Mies toivoi viikonlopuksi raikasta, kirpeää ja vadelmaista juustokakkua, joten pitihän se toive tietysti toteuttaa. Lisätoiveena oli suklaapohja kakulle.

Valitettavasti vietin perjantai-illan sängyn pohjilla migreenin kourissa ja tänään aamullakin oli vielä vähän hutera olo, joten kakun tekemisessä eivät ajatukset oikein juosseet.
Lopputuloksena kivikova pohja ja kiilteen epäonnistuminen totaalisesti - tai no, kiillettä en ole koskaan aikaisemminkaan onnistunut saamaan toimimaan. Missä lienee vika, kun kuitenkin seuraan paketin ohjetta?

No, tässä tämä komeus ensin kokonaisena ja sitten palana. Kuten huomaatte niin kiille valahti aikalailla kokonaan pois päältä.

IMG_0679.jpg

Kakun pohjana on kaurakeksimuruja ja sulatettua suklaata - jälkikäteen ajattelin, että ganachekuorrutuksella olisi varmaan saanut vähän pehmeämmän pohjan. Pitää kokeilla seuraavalla kerralla.

Juustokakussa on kaksi kerrosta, joissa molemmissa on ensin Flora Vispiä vaniljakreemijauheella terästettynä, Philadelphia-juustoa, vaniljasokeria, sokeria ja tilkkanen limemehua, johon oli sekoitettu hiukan liivatejauhetta.

Alakerrokseen lisäsin vielä sulatettua lime-valkosuklaata ja päällimmäiseen kerrokseen pakastevadelmia.

IMG_0686.jpg


Eihän tuo kauneuskilpailuja voittaisi, mutta maku oli toivomusten mukainen. Raikas, kirpeä ja vadelmainen.

Tehdään sitten jotain vaativampaa ja kauniimpaa, kun taas on pää kokonaisena paikallaan ja aivot takaisin narikasta...