Keittiöveitsi on varmasti se kaikkein eniten käytetty keittiöväline kaikissa keittiössä. Hyvä, terävä veitsi tekee kokkailusta helpompaa - käteensopimattomalla ja tylsällä saa vain ranteensa kipeäksi ja mielensä kiukkuiseksi.

Tässä minun käteeni sopiva isompi veitsi. Erityisesti pidän siitä, että kahvan ja terän väliin jää hyvä korkeus sormia varten, jolloin ihan oikeasti voi edes yrittää sitä keinuvaa leikkausliikettä, jota niin kovasti tehokkaaksi mainostetaan - ja onhan se, siis tehokas.

1247765232_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Veitsitekniikan oppii tietysti vain harjoittelemalla. Kovasti olen edistynyt sekä tarkkuudessa että nopeudessa viime vuosien aikana, mutta yksi oppitunti oli näköjään vielä käymättä ja lopputulemana tämä  

1247765392_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä kohtaa sormi oli jo parantunut melkein kaksi viikkoa.

 

Mitä siis opin ?

=> Lopeta heti veitsen liike, kun lähistöltä kuuluu "ÄITI". Veitsi ei ohjaudu itsekseen ja kääntyessäsi muutat myös veitsen asentoa.

 

Minä en taida ihan heti unohtaa. Muistakaa te muutkin !