Yksi lempijälkiruoistani on aina ollut paahtovanukas. Yllättävän helppo tehdä myöskin kotioloissa :-)

2124539.jpg

Olen autuaasti unohtanut määrät, joita tähän käytin, mutta meni jotenkin seuraavasti.

4 keltuaista ja pari desiä sokeria vatkataan sekaisin ja kevyeksi vaahdoksi. Samalla kuumennetaan 6dl kermaa kattilassa melkein kiehuvaksi. Kaadetaan kuuma (vaniljalla maustettu) kerma keltuaisten päälle hyvin vatkaten ja kaadetaan takaisin kattilaan. Kuumennetaan koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee (samalla tavalla kuin jäätelöä tehtäessä). Seos on valmista, kun se ei enää valu nopeasti puulusikan selästä pois vaan jää kerrokseksi peittämään...

Kaadetaan seos annoskulhoihin jäähtymään.

Lopuksi ripotellaan päälle sokeria, joka paahdetaan joko tohottimella tai käyttäen uunin grillitoimintoa. Tämä lopputulos syntyi viimeisillä kaasunrippeillä tohottimella.
Tarjotaan heti.

Kuoren lämpö ja rapeus yhdistettynä kylmään vaniljavanukkaaseen... se vaan on niin hyvää !