Kaikkien aikojen ruokasuosikkini koulussa oli aina kanaviillokki. Jääkaapista löytyi kypsää kanaa, joten tämä tuli heti mieleen. Mustaherukkahillokkeen kanssa ihan ehdotonta...
Suureksi surukseni vaan kumpikaan lapsista ei suostunut edes maistamaan. Näyttää kuulemma epäilyttävältä... :-(
No, ehkäpä oppivat sitten koulussa.

2036090.jpg

Vanhanajan kanaviillokki

600g kypsää broileria
2 rkl öljyä
4 dl vettä
1 rkl kanafondia
1 kukkura rkl currya
2 tl sokeria
loraus sitruunamehua
3 rkl kastikesuurustetta (pitäisi varmaan olla vaaleaa, mutta meillä oli kaapissa vaan ruskeaa Maizena-suurustetta)
loraus kermaa
riisiä tai perunoita
mustaviinimarjahyytelöä/-hilloketta

Pane riisi tai perunat kiehumaan.
Leikkaa kypsä broileri pienehköiksi paloiksi.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää broileripalat. Paista hetki. Lisää vesi, fondi, curry ja sokeri ja anna kiehua viitisen minuuttia.
Sekoita joukkoon sitruunamehu, sitten suuruste ja lopuksi kerma. Jos kastike ei ole tarpeeksi paksua, lisää suurustetta varovasti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvitaessa. Älä enää keitä.
Tarjoa riisin tai perunoiden ja mustaviinimarjahyytelön kera.