Iso kasa omenia äidin ja isän puutarhasta, joka vuonna. Siinä lähtökohta reseptikeruulle ja omenareseptejä meiltä löytyykin jonkun verran. Tässä suosikkimme säilykeosastolta (äidin omenahillon lisäksi). Napattu joskus muistaakseni Glorian ruoka ja viini - lehdestä. Herkkua kanan tai jonkun muun vaalean lihan kera...

Kuvassa vielä tulikuumana juuri purkkiin laitettuna.

IMG_1209.jpg

1/2 kg omenia (tosin tällä kertaa tein ainakin puolitoistakertaisena)
1 sipuli
1 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl hillosokeria
1 chilipalko silputtuna (ilman siemeniä)

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 min välillä sekoittaen.
Jaa chutney puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje. Säilytä kylmässä.