Lyhdyn kaiverruksesta lopputuloksena tuli mukava kasa kurpitsaa. Keitin sen ja soseutin sauvasekoittimella osan pakkaseen odottamaan kurpitsapiiraan tekoa. Lopuista sitten tehtiin keitto.

Jamie teki herkullisen näköistä keittoa, joten siitä alkuinspiraatio. Olen tähän asti vältellyt tuota Jamien kotona-kirjan ostamista, kun muutenkin olen leimautunut ihan hurahtaneeksi Jamie-faniksi (kaikki muut kirjat löytyvät hyllystä), mutta ei siinä kai mikään auta. Ihanan kuuloisia reseptejä siinäkin.

Glorian ruoka ja viini lehdessä oli myöskin tehty kurpitsakeittoa ja olemme me muutenkin joka vuosi sellaista hämmentäneet. Ikimuistoisin lienee se vähän liian nuoresta kurpitsasta tehty, jonka kitkeryydestä ei päässyt eroon hunajalla tai millään muullakaan makeuttajalla. Kolme litraa keittoa päätyi viemäriin.

Tässä nyt kuitenkin tämänvuotinen herkku.

2017044.jpg

Puolikas kurpitsa - siis hedelmälihat
2 porkkanaa
1 punasipuli
pari sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
rosmariinin oksa
suolaa ja pippuria
kasvislientä (meillä tällä kertaa fondia ja kurpitsan keitinvettä)
oliiviöljyä

krutonkeja, suppilovahveroita, valkosipulia ja maitoa

Leikkaa kasvikset paloiksi. Kuumenna oliiviöljyä kattilan pohjalla ja freesaa siinä sipuli ja selleri. Lsä porkkanat ja valkosipuli. Tipauta sekaan rosmariini. Viimeiseksi lisää kurpitsa. Keitä kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä.

Sekoita sauvalla sileäksi.

Laita pannuun tilkka öljyä ja paista sieniä hetki. Lisää valkosipuli ja paista hetki lisää. Varo kuitenkin ruskistamasta valkosipulia sillä se muuttuu helposti kitkeräksi.

Tarjoile keitto krutonkien ja sienien kera.

Mieheni myös kertoi, että heillä kotona (Etelä-Ranskassa) lisättiin tällaiseen keittoon aina pöydässä kylmää maitoa. Sitähän piti tietysti kokeilla.
Ja oli kuulkaa HYVÄÄ ! Jotenkin tuo kylmä maito pehmensi makua vielä enemmän kuin keitossa lämmitetty aikaisemmissa versiossa. Ehdottoman suositeltavaa.
Alla vielä kuva.

2017067.jpg