Tämä resepti oli meidän perheen tiistai-iltojen pelastus keväällä. Esikoisella oli uimakoulu sellaiseen aikaan, että syömiseen ei jäänyt kuin pieni hetki. Varsinkin, kun nuorimmaisen jalkapallokoulukin alkoi toukokuussa.
Siispä keitto valmiiksi maanantai-iltana ja nopeasti kuumaksi tiistai-iltana. Lapset pistelivät vauhdilla poskeensa lämpimän aterian, joka antoi voimia liikuntaharjoituksiin, muttei painanut vatsassa liikaa. Harjoitusten jälkeen sitten uunipannukakkua ja omenahilloa. Kyllästyttiin vasta kesäkuun puolivälissä :-)
300g jauhelihaa
sipuli
valkosipulia pari kynttä
kasvislientä (tai vettä ja Lidlistä löytyviä kuivia keittojuureshiutaleita)
5-6 suurta perunaa
chilijauhetta, paprikajauhetta
öljyä, suolaa ja pippuria
persiljaa, jos sattuu kotoa löytymään
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota silputtu sipuli. Lisää valkosipuli hienonnetuna ja jauheliha. Anna lihan ruskistua. Lisää kasvisliemi (tai vettä ja keittojuureksia) sekä paloitellutl perunat. Mausta ja anna poreilla, kunnes perunapalat ovat kypsiä. (n20-30min). Mausta pippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa