Eli testattiin Rick Stein's far eastern odyssey - kirjasta herkulta vaikuttavaa reseptiä. Jotenkin minulta löytyy aina heikko kohta kaikkea salaatinlehteen käärittävää kohtaan.

Hyvää ja pikkuisen tulista - jotenkin vaan on aivoihin iskostunut, että itämainen = thai = paljon limeä. Siksi siis minulla oli koko ajan sellainen olo, että jotain puuttuu. Mutta se olin vaan minä - mies tykkäsi kovasti.

Kaikkein parasta lihaseos oli kuitenkin mielestäni seuraavana päivänä, kun sekoitin sitä munakkaaseen. Tulisuus vähän taittui ja maut olivat oikeasti tasaantuneet.

jäävuorisalaattia

 

200g kypsää ankanlihaa (tällä kertaa kypsensin pannulla ja uunissa yhden rintafileen, josta tähän käytin vähän yli puolet)

2 rkl kasvisöljyä

2 tl seesamiöljyä

2 valkosipulinkynttä raastettuna ja sama määrä inkivääriä raastettuna

yksi sellerinvarsi hinonnettuna

puoli pakettia siitake-sieniä hienonnettuna

4 kevätsipulin vartta

pieni kourallinen bambua hienonnettuna

1/4 tl kuivattua chiliä

1/2 tl viisimaustetta

2 rkl tummaa soijakastketta

2 tl riisiviinietikkaa (ohjeessa sanottiin että kiinalaista, mutta löysin vain japanilaista - totesin, että kelvannee)

kouralliset tuoretta minttua ja korianteria silputtuna

 

Leikkaa kaikki valmiiksi. Kuumenna wok (tai pannu) kuumaksi ja lämmitä öljyt. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja liha. Paahda n 1 min. LIsää loput aineet ja sekoita pieni hetki (alle puoli minuuttia).

Syö salaatinlehdet lautasina (tosin on siistinpää jos niiden alla on sitten ihan oikeat lautaset ;-)

 

Ala kuva vielä munakkaasta. Noin kolmasosa lihaseoksesta ja kolme kananmunaa.