Tänään illalla teki mieli jotain helppoa ja nopeaa, joten tehtiin kaikenlaista "tapas"-kamaa eli oliiveja, mereneläviä aperitiivipaloja jne...

Tässä alla kuva suuresta suosikistani eli tapenade-leivästä. Tapenade eli oliivitahna on yleensä kesäruokaa, mutta hyvin upposi näin helmikuussakin. Tosin lapset eivät siitä perusta ja söivätkin tyytyväisinä kebakoita ja ranskalaisia... tiedän, ei kovin terveellistä, mutta tänään ei riittänyt energiaa.

IMG_0347.jpg

Tapenadea varten tarvitset tässä versiossa :
mustia oliiveja
kapriksia
tonnikalaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Laita mustat oliivit, kaprikset ja tonnikala tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin. Testasimme uutta sekoitinta tänään, joten tuli vähän liiankin hienoksi jauhettua, yleensä jätämme vähän isommiksi paloiksi.

Lisää vähitellen sitruunamehua ja oliiviöljyä, kunnes saat niin kiinteää tai löysää tahnaa kuin haluat. Minä pidän todella sitruunaisesta, joten meillä on yleensä melkein vetistä.

Sitten vaan laitat leivän päälle. Varsinkin tomaatit maistuvat tosi hyviltä tämän seurana :-)