Säännöllisin väliajoin minun alkaa tehdä mieli viikonloppuna herkutella kokonaisella kanapaistilla ja yhtä säännönmukaisesti petyn näihin suomalaisen tehotuotannon tuloksiin. Siis 1200g ?? Eihän sellaisesta riitä syötävää kuin hetkeksi. Kun lukee kansainvälisempiä reseptejä niin niissä käsketään aina ostamaan vähintään 1,5kg otus ja mielellään "free range". Mistähän sellaisia löytyisi täältä Suomenmaasta ? Ranskassa vieraillessamme syödään loman aikana ainakin yksi luonnonmukaisen tuotannon tuotos ja maku, koko ja yleensä koko kokemus on ihan toiselta planeetalta. Ja näitä ihmeitä on tarjolla joka supermarketissa.

Täytyy kuitenkin myöntää, että parannustakin on tapahtunut viime vuosien aikan. Nyt sentään löytää kokonaisia maustamattomia broilereita tuoretavarana. Sellaista ihmettäkin jouduttiin jokunen vuosi odottelemaan.

No, joka tapauksessa se broileri tuli tälläkin kertaa ostettua. Nahan alle tungettiin voita, pancettaa, persiljaa, valkosipulia ja sitruunankuorta. Sisälle sitruunapaloja ja murskattuja valkosipulinkynsiä. Päälle ripoteltiin vähän suolaa.

Tässä otus matkalla 200asteiseen uuniin, n.tunniksi loikoilemaan.


IMG_0734.jpg

Lisukkeeksi kypsennettiin sekoitus kasvispaloja - perunaa, bataattia, sipulia, fenkolia, omenaa ja valkosipulinkynsiä kokonaisina. Tällä kertaa erillisellä uunipannulla.

IMG_0736.jpg

Hyvää oli tämäkin, mutta kaiholla silti muistelen loma-ajan herkutteluja...