Tabouleh-salaattia valmistetaan Välimeren rannoilla vähän eri tavalla eri paikoissa. Useimmiten seassa on couscous-jyviä, minttua ja jotain sitruunaista. Näiden lisäksi sitten kukin lisää makunsa mukaan, mitä haluaa.

Meidän Tabouleh näyttää seuraavalta ja sisältää :
- puoli pakettia couscousia
- 1dl oliiviöljyä + 1dl sitruunamehua+ suolaa ja pippuria
- 1rkl kuivattua minttua
- puolikkaan punasipulin silputtuna
- 3 isoa tomaattia palasina
- 1/3 kurkkua palasina
- 1 avocado niin ikään palasina
- Päällä rapeaa pekonisilppua

IMG_0952.jpg

Lisäksi siinä piti olla paprikaa, mutta se unohtui keittiön pöydän kulmalle tällä kertaa.

Parhaiten olen saanut couscousin onnistumaan salaattia varten kaatamalla sekaan kiehuvaa vettä sen verran, että peittyy ja odottamalla hetkisen. Sitten sekoitan sekaan kastikeainekset sekä sipulin ja mintun. Sen jälkeen muut ainekset myös kulhoon ja sekoitetaan.

Pekonin pidän erikseen, kun sitä eivät kaikki halua eikä se mitenkään välttämätön olekaan.
Mies teki oman variaationsa lisäämällä hillosipuleita ja oliiveja ja skippaamalla pekonin.

Eli luovuus kunniaan ja mukaan sitä, mikä omassa suussa maistuu parhaimmalta.