Rapuja - meillä ei ole koskaan ollut tapana syödä rapuja syksyisin. Isäntä ihastui niihin tuttujen luona rapukesteillä ja niinpä sitten tänä vuonna kokeiltiin kotonakin. Eläviin ei vielä koskettu, mutta kaupan pakkasaltaasta löytyi sopivankokoinen paketti, johon sitten sovellettiin aikoinaan arkistoihini kirjaamaa "rapujen herättelylientä". Liemi nyt on käytännössä sama kuin elävien rapujen kanssakin, mutta tässä pakasterapujen maunherättelyohjeet.

Sulata ravut.

Kiehauta tilliliemi : 5l vettä, 175g karkeaa suolaa, 1 rkl sokeria ja kruunutilliä. Lisää ravut ja anna taas kiehahtaa.

Asettele ravut tuoreen tillin päälle isoon kulhoon ja siivilöi liemi päälle. Anna jäähtyä. Valuta ravut juuri ennen tarjoilua.

 

Syötiin ravut paahtoleivän kanssa ja voin lisäksi tein tillipestoa. Tosin aika epäortodoksisesti lähinnä sen mukaan, mitä sattui kotona olemaan.

Näin siis tällä kertaa : tilliä, cashew-pähkinöitä, suolaa, sitruunamehua, paljon raastettua parmesaania ja oliiviöljyä.

Oli oikein hyvää ja tasapainotti mukavasti leivän ja rapujen seurana.