Ja taas Glorian ruoka ja viini -lehden ohjetta

Mausteseos on todella herkullinen ja sopii varmasti moneen muuhunkin ruokaan. Jo tuoksusta tuli mieleen, että lampaanlihan kanssa tämä sopisi kuin nyrki silmään.

IMG_0974.jpg

Lautasella siis jauhelihavarras, porkkanaraastetta sekä bulguria zataar-kastikkeella.

Zataar-mausteseos
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 tl kuivattua oreganoa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kuivattua minttua
1 tl paprikajauhetta
1 tl raastettua sitruunankuorta (laitoin vaan sitruunamehua ja hyvä tuli)
1 tl suolaa
n. 2 tl pippuria myllystä

vartaisiin : 400g jauhelihaa, 2 rkl rypsiöljyä ja tuoretta minttua (jota meiltä tosin ei tänään löytynyt)
puisia varrastikkuja, joita on liotettu vedessä

Tee mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tein vähän enemmän kuin ohjeessa sanotaan niin sain kastikkeen pohjaa.

Sekoita zataar jauhelihan joukkoon. Muotoile öljytyin käsin pieniä pötköjä varrastikkujen ympärille. Grillaa kuumalla hiilloksella noin 6-8 min. Täällä tosin sataa tänään sen verran, että jätettiin grillaaminen aurinkoisempiin hetkiin ja laitoin vain uunin grillivastuksen alle.
Ripottele pinnalle silputtua tuoretta minttua halutessasi.

Kastiketta bulgurille tein lisäämällä mausteseoksen loppuun lisää sitruunamehua ja oliiviöljyä. Ei hullumpaa.