Kypsennetty kaali on minulle kauhistus jo pelkästään hajunsa vuoksi. Tässä reseptissä kaalisuikaleet onkin lähinnä vaan pehmennetty ja lämmitetty, tuoreen kaalin tuntu on edelleen tallella. Hyvää ja edullista. Ja tuota hedelmäsalsaa muuten  voi syödä monen muunkin ruoan kanssa.

Resepti on taas sellainen, jonka olemme joskus jostain poimineet ja käyttäneet joka syksy jo useamman vuoden ajan. Reseptin määristä tulee aika hurja määrä tuota salsaa, joten jollet aio tarjota jonkun muunkin ruoan lisäkkeenä niin puolittaminen ei välttämättä ole yhtään huono ajatus...

IMG_1282.jpg

Hedelmäsalsa :

1 iso sipuli
1 vihreä paprika
1 jalopeno / mieto chili
2-4 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
1 prk (400g) tomaattimurskaa
paprikajauhetta
jauhettua juustokuminaa
suolaa, mustapippuria
2-4 rkl valkoviinietikkaa
1 dl säilykehedelmien mehua
200g säilöttyjä ananasrenkaita
2-3 kpl säilöttyjä persikanpuolikkaita
100 mangoa (tuoreena kai tarkoitus, mutta minä löysin pakasteena)

Leikkaa ispuli ja paprika kuutioiksi. Hienonna chili ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota.
Lisää tomaattimurska, mausteet, etikka ja säilykehedelmien mehu. Hauduta 20-30min ilman kantta.
Leikkaa hedelmät kuutioiksi, ja lisää ne kastikkeeseen loppuvaiheessa. Hauduta hetki ja tarkista maku.
Tarjoa kylmänä alkupalana leivän kanssa tai kaalisuikaleiden ja polentan kanssa.


1/2 kaalia
Leikkaa kaali suikaleiksi. Laita pannun pohjalle hiukan vettä ja lisää kaalisuikaleet. Kuumenna kunnes vesi on haihtunut.

Lisäksi voi polentapuurosta tehdä "pihvejä".
Valmista siis polenta paketin ohjeen mukaan paksuksi puuroksi. Levitä leivinpaperille ja laita grillivastuksen alle uuniin tai paista niukassa öljyssä pannulla.
Niiden olisi tarkoitus olla päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Minä laitoin uuniin ja tällä kertaa ei mennyt ihan putkeen - tuli vähän ohuita ja sitkeitä, johtuen vissiin siitä, että puuro oli hiukan liian löysää. Olemme tässä kyllä joskus onnistuneetkin (mies on meidän polentaexpertti...), joten uskallan ohjetta tähän laittaa. Vaatinee vähän harjoittelua (tai tuuria) kuitenkin.

Maku oli kokonaisuutena hyvä. Mieto ja vähän rapsakka kaali, kirpakka salsa ja pehmeä polenta täydensivät mukavasti toisiaan.

IMG_1284.jpg