Kummitätini teki aikoinaan esikoisen ristiäisiin aivan taivaallista hedelmä-pähkinäkakkua, johon tietysti pyysin reseptin. Ei niin huolellisena paperienkaitsijana ja ilmeisesti äitiysloman aikana muutenkin dementoituneena hukkasin reseptin. Nyt sitten sain vihdoin ja viimein aikaiseksi pyytää reseptin uudelleen, varsinkin kun ostin Stockalta kaksi pikkuvuokaa.

Tällaiset kakut niillä sitten tuli. Yhdestä taikina-annoksesta saa nämä kaksi kakkua.

1117138.jpg

Tässä resepti muillekin kokeiltavaksi.

200g voita
2 dl sokeria
Hierotaan vaahdoksi

3 munaa lisätään yksitelleen voimakkaasti vatkaten

2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 dl säilykekirsikoita
1dl rusinoita
1 rasia sukaatteja
1,5dl manteli- tai pähkinärouhetta
Sekoitetaan keskenään ja lisätään sitten muuhun seokseen

Laita voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan - jätä hiukan nousuvaraa.
Paista 150-175 asteessa isoa kakkua vähän yli 1h - näihin pienempiin meni 40min. Älä avaa uuninluukkua ennen kuin ihan loppuvaiheessa ettei kakku lässähdä.

Lopputulos on kiinteä kakku ihan täynnä "sattumia".

Helppo kakku myös paketoida. Jos haluaa niin päälle voi laittaa sokerikuorrutusta tai muita koristeita. Tänään en ehtinyt.

1117134.jpg