Pitää vielä kirjoittaa tämä resepti tänne muistiin, kun vähän jouduin hakemaan, enkä yleensä kuitenkaan muista kuin sinnepäin.

Valion vanha resepti nakkipiiloille. Tätä ei jostain syystä heidän sivuiltaan enää löydy ollenkaan, mutta onneksi joku oli kirjannut blogiinsa, josta googlettamalla löytyi. Tuo rahkavoitaikina kun on mielestäni huomattavasti maukkaampi ja mukavampi kuin tavallinen pakasteena ostettava voitaikina. Eikä edes työläs tehdä.

n. 24-30 kpl

grillinakkeja (mielellään kuorettomia)

1 prk maitorahkaa

250g pehmeää voita

4 dl vehnäjauhoja

ketsuppia, sinappia, silputtua valkosipulia

kananmunaa voiteluun

Laita ainekset yleiskoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi (onnistuu toki käsinkin). Anna taikinan kovettua jääkaapissa muoviin käärittynä ainakin  pari tuntia.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa nakkien levyisiksi liuskoiksi. Voit toki jättää nakkien päitä enemmän näkyviin ja vaikka leikata ne "nauraviksi". Meillä oli tällä kertaa "noidan sormia" , joten siksi ihan tällaisenaan. Laita taikinalevylle ketsuppia, sinappia ja valkosipulimurskaa sekä nakki. Kääri rullalle ja laita pellille saumapuoli alaspäin.

Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20min.