Tämä on oikeaa herkkua ja pääsinpä vihdoin kokeilemaan kaapissa odotellut granaattimelassipulloa. Siis granaattiomenasta tehtyä siirapin tapaista litkua, jota erityisesti Lähi-idän keittiössä käytetään kastikeaineksena ja mausteena. Minä muistaakseni toin omani Ranskasta, mutta eiköhän tuota Suomesta saa ainakin joistain etnisistä kaupoista.

Uunissa kypsyi hitaasti lammaspaisti ja äidin alkoi tehdä mieli couscousia seuraksi. Jossain lehdessä tai kirjassa olin nähnyt ohjeen, jossa käytettiin taatelia. Kun taateli kerran muutenkin on kuulunut tämän raskauden himottaviin herkkuihin, niin siitä se sitten lähti.

Oikeasti olisi pitänyt tehdä niin, että sipulia ja valkosipulia kuullotetaan pehmeäksi mausteiden kera öljyssä ja sen jälkeen lisätään couscous-jyvät, mutta syöjien joukossa oli nuorimies 8v, joka ehdottomasti halusi couscousinsa vain päiväisten pestonjämien kera, joten tällä kertaa tehtiin sitten ensin couscous ja sitten vasta maustettiin. Lopputuloksena maku oli vähän miedompi, mutta silti tämä on herkkua.

Paketin ohjeen mukaan kypsennettyyn couscousiin siis lisättiin : suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta, jeeraa, mantelinpaloja, paahdettuja pinjansiemeniä ja kikherneitä (purkista tällä kertaa). Lopuksi sulateltiin sekaan muutama nokare voita ja makeudeksi granaattimelassia... (jonka voi korvata vaikka hunajalla tai fariinisokerilla, kunhan ei laita paljon).

LIsäksi sekoitettiin kuivattua valkosipulia, suolaa, granaattimelassia ja sitrunamehua jugurttiin tuomaan vähän kastikelisää.