Isäntä kokeili gnocchien tekoa jo tuossa jokin aika sitten, mutta siitä yritelmästä syötiin osa perunalettuina ja osa, häpeäksemme täytyy tunnustaa, päätyi täyttämään bioroskista.

Pienen harkintatauon jälkeen homma sujui huomattavasti paremmin ja lopputuloksena oli ihanan silkinpehmeän ja "höhhöisen" tuntuisia, herkullisia pastapalleroita.

 

Kuten tavallista, isännän resepti ei ole määriltään tarkimmasta päästä, mutta tässä kuitenkin kokeilua suunnitteleville.

Keitä perunat kypsiksi (n.2kg). Kuori ja raasta kulhoon. Muussaa sileäksi massaksi ja lisää 4 kananmunaa, suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon vähitellen jauhoja (n.400g tai sinne päin), kunnes saat taikinamaisen seoksen. Anna seistä vähän aikaa.

Leivo jauhoja apuna käyttäen tankoja, joista leikkaat haluamasi kokoisia pastapalleroita. Jos tehtäisiin kaikkia taiteen sääntöjä noudataen niin kieräytettäisiin haarukalla jokainen niistä simpukan näköisiksi, mutta meillä ohitettiin tämä vaihe suvereenisti. Ei tuntunut makua haittaavan.

Keitä suolatussa vedessä erä kerrallaan. Gnocchit ovat kypsiä, kun nousevat pintaan.

Kastikkeeksi kuullotettiin 3 valkosipulin kynttä ja yksi sipuli öljyssä. Joukkoon lisättiin laakerinlehti ja timjamia sekä 2 pakettia tomaattimurskaa.

Tarkoituksena on latoa kastiketta ja gnoccheja vuorotellen uunivuokaan, peittää parmesaanikerroksella ja antaa olla uunissa (200 asteessa), kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lisäksi riittäisi ihan vain salaatti, mutta meillä oli mukana lautasella vähän lammastakin.