Näitä ei ole näöllä pilattu, mutta ah, mikä maku ! Viimeisimmästä Glorian ruoka ja viini -lehdestä bongattu idea ja pienellä muokkauksella kokeiltu.

2035302.jpg

Vieressä kylmäsavulohileipä (voita, lohta, tilliä ja tilkka sitruunamehua)


Vuohenjuustoleipiin tarvitset :
200g vuohenjuustoa
2 dl aprikoosi-portviinihilloketta
20 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
75g huoneenlämpöistä voita
(lehtipersiljaa - meillä ei ollut eikä löytynyt naapurikaupasta)

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät. Voitele voilla. Voitele toiset puolet aprikoosi-portviinihillokkeella.
Murenna vuohenjuusto kymmenelle leivälle, aprikoosihillokkeen päälle- Nosta loput leivät kansiksi voipuoli ylöspäin. siirrä leivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin yläosassa n5min.

Paina tiiviiksi, kun otat uunista pois. Ainakin meillä juusto levisi ja liimasi leivät yhteen vasta sen jälkeen. Lieneekö johtunut sitten juuston laadusta.

Ohjeessa käskettiin leikkaamaan kovat reunat pois, mutta se tuntui tuhlaukselta, joten annettiin olla :-)

2035321.jpg

Aprikoosi-portviinihilloke
1 pss kuivattuja Pirkka-aprikooseja
1,5 dl portviiniä
1,5 dl punaista viinimarjamehua
1/2 sitruunan kuori
3 rkl sitruunamehua
3 dl hillosokeria

Kuutioi aprikoosit. Laita aprikoosikuutiot ja portviini + mehu kulhoon. Anna maustua 3-4 tuntia (paitsi, että meillä unohtui yön ajaksi).

Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kattilaan. Lisää sitruunan mehu ja aprikoosi-portviiniseos kattilaan sitruunankuoren joukkoon. Keitä hiljalleen noin 20min tai kunnes aprikoosit ovat pehmeitä. Sekoita sokeri joukkoon ja jatka keittämistä vielä 15 minuuttia. Hilloke saa jäädä hieman löysäksi, silä se jähmettyy lisää jäähtyessään.