Kun olin teini-ikäinen, äitini keräsi minulle laatikollisen ruokakortteja. Muistan, miten jännittävää oli odotella jokaista erää. Tavoitteena oli joka kerta tehdä yhdestä kortista jotain ennen kuin seuraava paketti tuli. Luulisin, että tällä "pelillä" oli hyvin suuri osa ruokainnostukseni alkuunsaattamisessa.

Fiksu äiti., varsinkin, kun hän itse ei ole koskaan pitänyt ruoanlaittoa muuna kuin vähän sellaisena välttämättömänä pahana.

Kortit ovat jääneet vähän unohduksiin moneksi vuodeksi, mutta tässä yhtenä iltana selailin niitä taas huvikseni ja käteen osui vuosien takainen suosikki "Korealainen lihapata". Simppeli resepti, johon ei edes tarvita hurjaa määrää aineksia, mutta on todella hyvää.

Kuva nyt ei ole kummoinenkaan, nälkäiset hyökkäsivät ruoan kimppuun samantien ja jouduin ottamaan kuvan "santsiannoksesta" - kertonee kuitenkin vähän miltä näyttää :-)

IMG_0452.jpg

Reseptin mukaan lisäkkeenä tulisi tarjota riisiä, mutta meillä oli kaapissa muutama paketti nuudeleita, joiden syöminen kummasti helpotti ahtautta, joten tällä kertaa niitä.

Ainekset : (4 annosta)
500g mureata naudanpaistia tai -filettä (meillä tehtiin aiemmin jääneestä ulkofileen palasta)
2 rkl voita (ei ollenkaan välttämätön, me paahdoimme suoraan pannulla ilman mitään rasvaa)

Marinadi ::
1 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä (tämä taisi kyllä tänään unohtua ja hyvää oli silti ;-)
1 nippu ruohosipulia

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää lihapalat. Anna maustua 30min -3h riippuen siitä, miten vahvaa makua haluat. Meillä oli pari tuntia marinadissa, eikä ollut ollenkaan liian vahvaa.
Ota lihapalat pois marinadista, painele niistä liika kosteus talouspaperiin ja paista pannulla nopeasti molemmin puolin.
Kiehauta marinadi ja tarjoa kastikkeena.

Tämä ruoka on kirjaimellinen esimerkki siitä, miten liha suorastaan "sulaa suussa"