Munakas on ihan aliarvostettu ruoka. Eri tavalla maustamalla siitä saa vaihtelevaa ja herkullista, sekä vielä ihan terveellistäkin ruokaa. Ja mikä parasta, ruoka syntyy nopeasti.

Tänään innostuin kesän jälkeen lähtemään jumppaan ja sieltä palattuani oli tietysti kiljuva nälkä. Ruokaa piti saada pöytään ja nopeasti !

Siispä ensimmäiseksi muutama kirsikkatomaatin puolikas pannuun lämpiämään kasvisöljy tilkan kanssa. Sitten päälle pari kananmunaa kevyesti vatkattuna ja sekaisin tuoreiden herneiden, muutaman silputun mintunlehden, suolan ja pippurin kanssa.  Lopuksi sitten vielä fetaa murusina ja kansi päälle.

Oikeaoppisestihan munakasta kai pitäisi vähän paahtaa jossain grillivastuksen alla, mutta minulle kelpaa ihan näin - ja ainahan sen voi taittaa kahtia, jos haluaa ruskeaa paistopintaa päälle.

Tärkeä onnistumisen edellytys on hyväkuntoinen pannu tarttumattomalla pinnalla. Minä yritän pikkupannuani varjella kaikelta muulta kokkaamiselta kuin munakkailta. Tarttuvalla pannulla ei munakkaasta tule muuta kuin palanutta kokkelia.

Jos haluaa kalaisampaa munakasta niin ohje tonnikalamunakkaaseen sardellivoilla löytyy täältä.