Meidän perheen miehet (kaikki kolme) ovat innokkaita kalamiehiä. Uistinta heitetään mökillä tuntikaupalla ja parhaimmillaan/pahimmillaan ovat ongetkin vedessä samaan aikaan. No, tottahan sitä sitten aina välillä saadaan kalaakin. 

Meidän mökillä yleisin ylösnouseva kala on hauki. Siinä on niin kurjasti ruotoja, että lapsia on vaikea saada sitä syömään sellaisenaan ja itsekin vähän aina välillä vierastan. Kalapullat ovat uponneet sekä perusmausteilla että thaivivahteisina. Viimeksi isäntä vaan vietti erinäisiä hetkiä ruotoja poistaen ja paistoi kevyesti jauhotetut palat pannulla - herkkua. Suosikikseni on kuitenkin noussut kalanruodoista (pää jää useimmiten mökille lokeille...) keitetty liemi. Liemestä kun saa uskomattoman helposti herkullisia keittoja.

Tässä viimeisin viritelmä. Kelpasi yllättävän hyvin myös lapsille.

1248025218_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liemi :

Keitä vajaan tunnin verran kattilassa kalanruotoja ja ruodollisia pikkupaloja, vettä, Lidlin kuivattuja kasviksia ja suolaa maun mukaan.  Siivilöi.

Keitto :

Kuullota silputtua purjoa voissa kattilan pohjalla. Lisää perunoita ja kaada päälle kalalientä. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella - keiton paksuus riippuu perunoiden ja liemen välisestä suhteesta.

Ripottele pinnalle krutonkeja ja persiljaa.

Krutongit tein yksinkertaisesti hiukan kuivahtaneista sämpylöistä. Kierittelin paloja vähän oliiviöljyssä ja ripottelin päälle paprikajauhetta. Sitten vaan työnsin hetkeksi yli 200 asteiseen uuniin kiertoilman kanssa.