Minun teki mieleni pekaanipähkinäpiirakkaa melkein kaksi viikkoa, ennen kuin oli kaiken työkiireen ja muun hässäkän keskellä muka hetki aikaa. Ajatukset muualla, keskittyminen nollassa, niin katastrofihan siitä tuli. Ihan makoisa katastrofi kylläkin.Yleensähän leipominen on rentouttavaa puuhaa, mutta kun mennään tietyn väsymyspisteen yli niin pitäisi suosiolla ostaa herkkuja valmiina kaupasta.

Virhe nro 1 : Pitäisi miettiä loppuun saakka. 23 halkaisijan piirakkaan tarkoitettu taikina ei tosiaankaan riitä isompaan vuokaan.

Virhe nro 2 : liian pieni ja ohut taikina + nestemäinen täyte on oikeasti ihan jotain muuta kuin irtopohjavuoassa kypsennettävä piirakka

No, kun sitten olin siivonnut uunin ( tai mies sen taisi pestä - passitti minun lepäämään) ja kaapinut epäonnisen piirakan jäljelläolevan taikinan ja täytteen tavalliseen piirakkavuokaan ja kypsentänyt vähän lisää, oli tuloksena herkullinen.... mössö.

Eihän tuo piirakalta näytä, mutta oli tosi herkullista -varsinkin jugurtin ja hedelmien kanssa nautittuna, kun ei ulkonäkö enää pistä silmään ;-)

Tässä vielä alkuperäinen Hummingbirdsin ohje omalla soveltamisella (esim. maissisiirapin korvasin surutta tavallisella tummalla siirapilla)

1 murotaikinan pohja

2,5 dl sokeria

2,5 dl siirappia

1/2 tl suolaa

3 munaa

60 g suolatonta voita

1/2 tl vaniljaesanssia

pari pientä pussillista pekaanipähkinöitä (olisiko niissä nyt 60 tai 75g tai jotain sinnepäin)

Levitä taikina vuoan pohjalle.

Sekoita sokeri, siirappi ja suola kattilassa. Kiehauta ja anna hieman jäähtyä.

Sekoita erillisessä kulhossa kananmunien keltuaiset rikki. Kaada hitaasti lämmin sokerisiirappi sekaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Lisää voi ja vanilja seokseen ja sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut.

PIlko puolet pähkinöistä pieniksi paloiksi ja sekoita täytteeseen. Kaada taikinan äälle. Koristele kokonaisilla pähkinöillä ja paista 179 asteessa 50-60min.

Parempaa onnea omien piirakoidenne kanssa. Tähän blogiin ei taida ilmestyä leivonnaisia ennen kuin elämä tästä vähän rauhoittuu. Eli jonkunmoista pientä taukoa saattaapi olla tulossa.