Nigella Express telkkarissa ja kirja hyllyssä - seurauksena on ollut useampia kokeiluja Nigellan tapaan. Ja täytyy kyllä nostaa hattua. Kaikki reseptit ovat enemmän tai vähemmän onnistuneet, eikä rajatapauksissa vika ole suinkaan ollut Nigellan vaan ennemminkin Suomesta löydettävien raaka-aineiden.

Tämä oli tosi herkkua ja tosiaankin nopeaa. Vaahto pysyy enemmän vaahtona, kunhan malttaisi odottaa, että suklaaseos oikeasti vähän jäähtyy. Silloin saa sellaista vähän kuohkeamman näköistä. LIsäksi taitaa kerma olla vähän toisenlaista kuin Englannissa.

Niin, ja sama resepti + muutama muu löytyvät myöskin uusimmasta Delicious -lehdestä, joka on kaupoissa tällä hetkellä Suomessakin. 

 

 

150g vaahtokarkkeja

50g voita

150g paloiteltua tummaa suklaata - minä tosin laitoin Fazerin sinistä. Tummalla saisi vähän vähemmän äkkimakeaa...

pari desiä kermaa vatkattuna (reseptissä lukee double cream, joka yleensä on paksumpaa kuin nämä meidän kermamme täällä)

1 tl vaniljauutetta

Sekoita vaahtokarkit, voi, suklaa ja 60ml kiehuvaa vettä kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoittaen aina välillä. Anna vähän jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vähän jäähtyneeesen suklaaseokseen.

Lusikoi annosvuokiin ja pistä kylmään tarjoiluun saakka.

Minä leikkelin päälle vielä vähän vaahtokarkkeja, mutta vanukkaat voi koristella omalla tavallaan.