Tessa Kiroksen kirjasta "Falling Cloudberries" löytyy tämä yksinkertainen herkku. Juuri tehtynä maistaessani ei vaikuttanut oikein kummoiseltakaan, mutta muutaman tunnin päästä olivat maut tasaantuneet ja sen jälkeen iski totaalinen himo kyseiseen aineeseen.

Ainoa, mitä tähän ehkä lisäisi on hitunen chiliä tuomaan vielä lisää lämpöä - pitää kokeilla seuraavaksi.

 

Hummus

Kikherneitä (250g kuivattuja liotettuina yön yli tai sitten 450g valutettu tölkki)

1 iso valkosipulinkynsi

3 ruokalusikallista tahinia (seesamitahnaa)

2 sitruunan mehu

3 ruokalusikallista oliiviöljyä

1/2 ruokalusikallista (tai enemmän tarpeen mukaan) paprikajauhetta

Keitä valutetut kuivat kikherneet pussin ohjeen mukaan (n1,5h) ja paina siivilän läpi, jotta kuoret irtoavat.

Murskaa valkosipuli ja hieman suolaa tahnaksi. Laita kikherneet, tahini ja valkosipuli tehosekoittimeen. Surraa hetki ja mausta suolalla. Lisää sitruunamehu ja jatka sekoitusta. Kaavi kulhoon ja sekoita oliiviöljyn kanssa. Tarkitsta suola ja ripottele päälle paprikajauhetta ja valuta hiukan öljyä halutessasi.

Säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin 1vkon ajan.