Tämä keitto lämmittää monellakin tavalla. Ensinnäkin tietysti siksi, että se syödään lämpimänä. Olisi tosin varmaan ihan hyvää kylmänäkin. Toiseksi siksi, että se melkein polttaa kielellä ja kurkussa mausteidensa ansiosta.

 

2-3 isoa porkkanaa

2 pienehköä keltasipulia

3 valkosipulinkynttä

iso loraus oliiviöljyä

1 rkl curryjauhetta

1 rkl chilijauhetta

suolaa ja pippuria

n.1,5 dl valkoviiniä

creme fraichea pieni purkillinen

Sattumiksi saksanpähkinöitä murskattuna ja paahdettua pekonia (maun mukaan)

 

Leikkaa sipuli, valkosipuli ja porkkanat paloiksi.

Lorauta öljyä kattilan pohjalle ja laita curry ja chilijauhe hetkeksi paahtumaan. Sekoita joukkoon porkkana ja sipulit ja kuullota hetken aikaa.  Kaada valkoviini joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät ja keitä hiukan kuplimalla kunnes porkkanat ovat kypsyneet.

Sekoita sauvasekoittimella sileäksi ja lisää joukkoon kerma, sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Kuumenna, mutta älä enää keitä.

Kaada kulhoihin ja ripottele päälle sattumia maun mukaan. Voit myös lisätä halutessasi korianteria. Minä en vähään aikaan oikein ole raaskinut sitä ostaa, kun ovat niin surkean pieniä kaupoissa...