Munakoiso-villitys jatkuu. Delicious -lehdessä oli useampia ruokaisten salaattien ohjeita ja paria on jo kokeiltu. Tämä oli tosi herkullista sekä salaattina että seuraavana päivänä pastaan sekoitettuna.

Varoituksen sana : Harissa on tosi vahvaa, jos löytää kunnon tavaraa purkista tai tekee itse eli kannattaa miettiä määriä. Meillä oli vähän siinä rajoilla, että oliko tuo halloumin lisächili jo hiukan liikaa...

2 munakoisoa leikattuna siivuiksi ja sitten taas puolikuiksi

1 valkosipuli kynnet eroteltuina. Näiden kypsymiseen ei uuniaika riittänyt eli kannattaa joko keittää ennen uuniin laittamista tai sitten pistää uuniin ainakin 20min ennen munakoisoja

1-2 rkl harissa-tahnaa

2 rkl oliiviöljyä

400g purkki kikherneitä valutettuina ja huuhdeltuina tai sitten vastaava määrä kuivattuja yön yli liotetuina

1 punasipuli ohuina siivuina (voit halutessasi liottaa punaviinietikan ja öljyn seoksessa - tuo kivan ja raikkaan kirpeyden)

1 punainen chili silputtuna

paketti halloumia siivuina

yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl muuta kasvisöljyä

rucolaa ja korianterin lehtiä

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita munakoiso ja valkosipulinkynnet uuniuvoassa harissan ja 1 rkl oliiviöljyn kanssa. Sekoita, ripottele vähän suolaa ja anna paistua uunissa n.25 min kunnes munakoisot ovat pehmenneet. Muista tarkistaa valkosipulinkynsien kypsyys (katso yllä...) . Lisää kikherneet vuokaan 5 minuutiksi kypsennysajan lopussa.

Ota vuoka pois uunista ja kaada sisältö salaattikulhoon. Paista halloumisiivut pienessä määrässä öljyä chilipalojen kanssa ruskeaksi molemmilta puolilta ja lisää joukkoon.

Sekoita sitruunan kuori ja mehu loppujen öljyjen kanssa. LIsää halutessasi suolaa ja sekoita salaattikulhoon. LIsää vielä rucola ja korianteri, sekoita kevyesti ja tarjoile.

Loput salaatista voi nauttia seuraavana päivänä lämmitettynä pastan kanssa - herkkua sekin.