Isäntä suoritti poikien kanssa taas keittiövaltauksen. Lopputuloksena tällä kertaa mahtava "tourte" eli Etelä-Ranskassa tarjottava perunamuusipiirakka. Suhteellisen tuhtia tavaraa, eikä pelkästään tuoksunsa osalta vaikka Roblochon -juusto karkottaakin herkimmät pois keittiöstä. (Esikoinen juoksi olohuoneeseen saakka, mutta nuorimmainen pisteli hyvällä halulla).
Maku ei juustossa kuitenkaan ole ollenkaan sitä, mitä tuoksu/haju antaa odottaa, vaan hyvinkin mieto ja tekee piirakasta suorastaan suusa sulavan.

Suositellaan tarjottavaksi vain raikkaan salaatin kera ja juomana maistuu valkoviini, joksi voimme erityisesti suositella "St Aubain la Pucelle" Bourgognen Chardonneyta. Oli upea tuttavuus näin valkoviinien kanssa nirsollekin. Tietysti vesi ja vissykin käyvät yhtä hyvin.

IMG_1144.jpg


perunamuusia maidolla (n. 6-8 perunaa)
suolaa ja pippuria
2 kananmunaa
valkosipulin kynsi
puolikas paketti Roblochon -juustoa
purjo silputtuna ja kuullotettuna öljyn ja veden seoksessa  (peitä seos vedellä ja odota, että se haihtuu kokonaan)
Valmis voitaikinapaketti

Voitele piirakkavuoka ja levitä voitaikinapohja. Lisää perunamuusi, johon ole sekoittanut kananmunat, suolan ja pippurin sekä valkosipulin. Levitä sen päälle kuullotettu purjosilppu ja viimeiseksi juusto siivuina. Peitä taikinakannella. Muista laittaa höyryreikä keskelle.

Voitele kananmunalla.

Paista 200-225 asteessa noin 25-30min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

IMG_1146.jpg