Paluumatkalla Ranskasta totesimme, että loma ei olisi saanut jatkua enää päivääkään kauempaa. Sen verran paljon painolastia päätyi sekä auton takakonttiin että tietysti myös Visan rasitteeksi. Tässä nyt osaa ostoksistamme - nyt vaan sitten kokkailemaan...

Pääasiassa oli tarkoitus ostaa tuotteita, joita ei kotimaasta löydy helposti.

"Sirops" , hunajat, nougat ja laventelilikööri

Näitäi "siirappeja" käytetään juomien maustamiseen. Tarkoituksena siis laittaa makusiirappia lasin pohjalle ja sitten kaataa päälle ihan vain vettä tai vissyä. Makuvaihtoehtoina tässä hattaraa, karamellia, vaahtokarkkia, kinuskiomenaa...

Hunajassakin oli kolme eri makuvaihtoehtoa, siitä riippuen, mitä kasveja mehiläiset ovat käyttäneet. (SItruunaruoho, timjami, kuusimetsä)

Vaalea nougat on vakio-ostoksemme Ranskan reissuilta jo vuosien takaa. Kananmunanvalkuaisesta, sokerista ja manteleista valmistettua herkkua on kiva laittaa kahvipöydän makeaksi tarjottavaks ja maistuu se ihan sellaisenaan karkkinakin.

Laventelilikööri - no se on laventelinmakuista likööriä - ajattelin käyttää esim. Crème bruléen mausteena - kun tuli ostettua noita kuivattuja laventelikukkiakin keittiökäyttöön.

 

 

Kukkauutteita

Ranskassa (ja muuallakin maailmassa) on kovasti trendikästä käyttää kukkia ruoanlaitossa. Niitä laitetaan ruokiin ihan sellaisenaan, mutta varsinainen villitys taitaa tällä hetkellä olla erilaisten uutteiden käyttäminen ruoan maustamisessa. Niinpä minäkin sitten ostin niitä laventelinkukkia ja vielä muutaman pienen uutepullon lisäksi (unikkoa, laventelia, ruusua ja orvokkia) . Saapa nähdä, mitä käyttöä näille vielä keksitään. Olisi pitänyt ostaa se ohjekirjakin, mutta siinä kohtaa taisi pihiys iskeä...

 

Kinkkua ja ohutta salamia

Vakiotuliaisia - ilmakuivattu kinkku ja makkaraa...

 

Vielä vähän lisää

Lisäksi saimme vielä isännän kummitädiltä heidän tilansa omaa oliiviöljyä (tosi herkkua ja ihana pullo) sekä heidän tunisialaisten työmiestensä tuomaa makeaa seesami"mössöä" . Jos pitää seesamista niin tähän jää koukkuun. Täytyy soveltaa johonkin leivonnaiseen...

Näiden lisäksi lisäsin keittiövarusteitani esi. Staubin isolla padalla. Näistä nyt pitäisi sitten riittää inspiraatiota joksikin aikaa...

 Ja lisää matkastamme härkien ja kanojen maassa voi lukea täältä