Samaisella varastontäydennysreissulla osui kärryyn myöskin ihan uusi tuttavuus eli pullotettua savuaromia. Telkkarissa osui kerran silmiini dokumentti, jossa tislattiin savua suoraan nesteeksi pulloon - oletan, että tässä on tehty juuri niin.

Tätähän piti tietysti kokeilla ja  kun samalla reissulla löytyi vielä kiinalaista viisimaustettakin niin päätettiin, että savunmakuista itämaista tietysti...

Päädyttiin siis "Korianteria ja sitruunaruohoa" -kirjan reseptiin "Ankkaa ja kasviksia rapealla nuudelipedillä"

Siispä ankan rintafileille viisimaustetta ja vähän suolaa sekä marinadia rypsiöljystä ja savuaromista ja riisiviinietikasta. Noin tunnin verran annoin maustua ja sitten kypsennettiin fileet uunissa.

Kasviksiksi leikattiin kaalia, porkkanaa, vihreää paprikaa ja retiisiä. Kastikkeeksi kirjasta bongattu

1/2 tl valkosipulia hyvin hienonnettuna

1/4 tl suolaa

1/2 tl dijonin sinappia

runsas ripaus valkopippuria

3 rkl riisietikkaa

3 rkl maapähkinäöljyä

1/2 tl seesamiöljyä

2 rkl ankan paistolientä

Ainekset sekoitetaan ensin keskenään ja juuri ennen tarjoilua kasvisten kanssa.

Ohjeen mukaan olisi vermisellit pitänyt uppopaistaa öljyssä, mutta meillä tyydyttiin tällä kertaa ihan vain vedessä kypsennettyihin riisinuudeleihin.

Oli muuten hyvää. Savun maku ei ollut ollenkaan liian vahva, vaan tuli mukavasti mietona läpi. Hyvä tuote siis ja varsin riittoisa, en nimittäin käyttänyt kahden ison fileen marinointiin kuin vajaan ruokalusikallisen verran ja ihan tarpeeksi maistui :-)