Olen ihan koukussa Nigellaan, ei sille mitään mahda. Taas on pohjana hänen ideansa ja sitä sitten tuunailtu enemmän meikäläisen maun mukaiseksi. Jotenkin vaan Nigellan ohjelmista voi melkein maistaa ruoan herkullisuuden ja reseptit jäävät nakuttamaan takaraivoon. Tietysti taas auttoi sekin, että hyllystä löytyy "Nigella Bites"

Tässä nyt kuitenkin reseptiä siihen, miten meillä tämä salaatti rakennettin.

Viillä ankan rintafileen rasvapuolelle ruudukko ja paista kuumalla pannulla molempia puoli muutaman minuutin verran. Viimeistele kypsennys haluamallesi tasolle uunissa. Minä pidin tällä kertaa noin 10-15min alle 150-200 asteessa. Eli uuni oli alemmassa lämpötilassa kun laitoin fileet sisälle ja 200 kun otin ulos.

SEkoita kastikkeeseen loraus kalakastiketta, puolikkaan limen mehu ja puolikkaan appelsiinin mehu. Silppua 1 punainen chili ja raasta palanen inkivääriä ja sekoita joukkoon.  Lisää vielä muutama tippa seesamiöljyä ja soijaa.

Viipaloi kypsä ankan rintafile ja sekoita kastikkeeseen. Anna seistä muun salaatin valmistumisen ajan.

Asettele lautaselle pinaatinlehtiä ja lehtisalaattia. Ripottele päälle kuutioitua kurkkua ja paprikaa sekä muutamia kirsikkatomaatteja. Päälle vielä paahdettuja cashew-pähkinöitä maun mukaan.

Asettele päällimmäiseksi ankkaviipaleet ja sekoita salaattiin kastiketta maun mukaan.