Avokadon kypsyttäminen on yleisesti ottaen kypsää puuhaa, johon joutuu Suomessa kauppojen varastonhallinnan optimoinnin takia. Jotkut kaupat (ja toimittajat) ovat huomanneet, että on olemassa asiakkaita, jotka ilahtuvat ja myös keräävät ostoskoriinsa kaiken elämää helpottavan tarjonnan.

Riemullani ei ollut rajoja, kun lähikauppaan ilmestyivät nämä :

"Valmiita syötäväksi" - avokadoja ja mangoja. Monta pakettia on eksynyt meidän perheemme ruokakärryyn ja nyt voinkin siis kokemuksesta sanoa, että paketti sisältää, mitä etiketti lupaa. Sopivasti kypsyneen hedelmän, jonka voi käyttää heti. Hatunnosto kaupalle, joka osaa varastonhallinnan ja uskaltaa palvella asiakkaita !

Hyvästi banaanit ja omenat pussissa avokadojen seurana, meille ostetaan näitä. En nyt huomannut hintaa verrata, mutta uskoisin, että kalliimpi hinta korvautuu sillä, ettei avokadoja mene hukkaan. Meillä ainakin osa kypsytetyistä ei koskaan päädy syöntikelpoiseksi vaan muuttuu puumaiseksi kuiduksi... kikoista huolimatta.

Tässä seuraavassa reseptissä ei nyt ole mangoa, mutta avokadoa sitäkin enemmän. Mangoa tosin on todistettavasti meillä käytetty esim. tässä.

Greipin ja avokadon yhdistelmä on yksi parhaimpia ja kun siihen lisää vielä chilimarinoidut tiikerikatkaravut niin lopputuloksena on mahtava makuelämys. Neutraalia taustaa saadaan lehtisalaatista ja kurkusta. Kastikkeeksi sinappi/hunaja - jugurttia.

Greippi kannattaa lohkoa pelkäksi hedelmälihaksi. Tekniikka on yllättävän helppo näin maallikollekin.Tein kaiketi kolmatta kertaa elämässäni ja ihan kauniita lohkoja sain aikaiseksi.

1) leikkaan greipin kannoista ympyränmalliset kuoripalat pois

2) aseta greippi leikkuulaudalle pystyasentoon ja "veistä" veitsellä kuori pois niin, että kaikki valkoinenkin osa lähtee. Hiukan minulla tuppasi lähtemään hedelmälihaakin, mutta pitää seuraavalla kerralla olla tarkempana.

3) ota greippi käteen. Paina veitsen terällä ensimmäisen lohkon oikea reuna irti kalvosta ja koukkaa alakautta toinenkin puoli irti. Kädessäsi (veitsen päällä) on kaunis lohko ilman kalvoja.

Pitänee joskus yrittää kuvata vaiheita, kun tämä sanallinen selittäminen on vaikeaa. Olin vaan tällä kertaa yksin keittiössä ja tämä on sen verran mehukasta hommaa, ettei samaan aikaan oikein viitsi kameraa tuhria sormenjäljillä...