Avokadon ostaminen on jonkunlainen taitolaji sekin tai sitten puhdasta onnenkauppaa. Ainakin minä päädyn aina saamaan joko raa'an tai ylikypsän. Raa'asta voi sentään toivoa ajan kanssa saavansa käyttökelpoisen (joskus onnistuu, joskus ei).

Tässä jokin aika sitten osui silmiini/korviini, kun joku joissain, Nigella, Jamie tai joku muu telkkarissa tai lehdessä mainitsi, että avokadon kypsytys onnistuu varmasti, kun pistää se samaan pussiin banaanin kanssa. No, sitähän piti tietysti testata.

Yhden kokeen statistisella todennäköisyydellä voimme nyt todeta, että TOIMII ! Parissa päivässä oli kovasta avokadosta tullut ihanan pehmeä ja kermainen. Kokeilemme siis toistekin. Kokeilkaa tekin ja tulkaa kertomaan onnistuiko.

Niin, ja tuo kinkun jämäkäyttö oli tällä kertaa uunileivässä. Samalla jatkettiin vähäsen pakkasen tyhjennystä.

Avokado puolestaan nautittiin ihan salaatissa - ei tällä kertaa kaivannut mitään parannusvirityksiä.

Itse tehtyä leipää, chilikastiketta, kinkkua ja juustoa. Herkkua.