Kukkakaalien satokauden ollessa parhaimmillaan on tämä suurta herkkuani. Valitettavasti olen mieltymykseni kanssa perheessä yksin, joten kovin montaa kertaa ei tätä tule tehtyä. Sen verran tulee yksinään annoksesta popsittua.

IMG_1091.jpg

1 kukkakaali
voita ja jauhoja
maitoa
palvikinkkua
pippuria
(sulatejuustoa)

Keitä tai höyrytä kukkakaali. Varo ylikypsentämistä sillä kaalissa pitää olla vielä hiukan puruvastusta.
Sulata voi kasarissa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja ala sitten lisäämään maitoa vähitellen ja hyvin sekoittaen. Jatka kunnes kastiketta on haluamasi määrä toivomallasi paksuusasteella. Lisää lopuksi sulatejuusto, mikäli haluat sitä lisätä.  Mausta pippurilla.
Kasvisruokaa kaipailevat lopettavat tähän, muut lisäävät vielä silputtua palvikinkkua...