Liekö osansa asiaan jo pari päivää jatkuneella pääsiäislomalla, mutta tänään päästiin maistamaan vaihteeksi hyvin onnistuneita leipomuksia. Marenkikatastrofin ja piirakkatoilailun jälkeen aloitin rauhallisesti ja tein ensin sitruunakreemin puoliksi sitruunasta ja limestä - niitä kun sattui jääkaapista löytymään.
Tuosta onkin sitten vain pieni askel siihen, että alkaa tekemään tosissaan mieli sitruunapiirakkaa. Tein siis pohjan kaikkein vanhimmalla ohjeellani - varman päälle.
Normaalisti tekisin ohjeessa mainittavan pehmeän marenkikuorrutuksen, mutta kun nyt oli lemon curdin jälkeen 6 valkuaista niin teinkin tavallisia marenkeja - ja tällä kertaa onnistuin !!!
Hyviä ovat, varsinkin kun pistin pari teelusikallista ruusuvettä osaan marenkimassasta - Uunista tulvi ihana ruusun tuoksu ja marengeissa on makea häivähdys ruusua - tosi herkkua.
Itse piirakan kokosivat sitten lapset - tässä heidän taidonnäytteensä.