Palaanpa minäkin tänne taas pitkästä aikaa. Tässä on ollut kaikenlaista tohinaa niin paljon, ettei ole paljon kokkailtu eikä kirjoiteltu, mutta siitä lisää joskus myöhemmin.

Esikoisen 8v kaverisynttäreitä juhlittiin eilen ja sinne piti tietysti sitten saada kakku. "Suklaakakkua!" sanoi sankari, kun kyselin toivomuksia, joten sellainen sitten piti väsätä. Tulikin aikas tuhtia tavaraa.

Suklaista kakkua (Hummingbird Bakeryn ohjeella), aprikoosihillolla ja pikasuklaavaahdolla (Nigella) täytettynä. Päällä sitten suklainen kuorrutus (Trish Deseine) ja vaahtokarkkimassasta väsättyjä koristeita. Olikin miellyttävä tuttavuus tuo Confetista ostamani vaahtokarkkimassa. Se oli huomattavasti helpommin muokattavaa kuin marsipaani ja kovettui tosi nopeasti. Tein koristeet vasta perjantaina ja lauantaina oli kummituskin niin jäykässä kunnossa, että pysyi pystyssä ihan itsekseen (ja pysyy muuten edelleen, huolimatta yöstä jääkaapissa) 

Eihän tuo kakun pinta nyt ole mikään hurjan tasainen, mutta enpä minä kovin suuresti sitä tasoitellutkaan. Hyvin kelpasi synttäriporukalle :-) On tosin sen verran raskasta, että ihan pienet palat riittivät pienille pojille (varsinkin kaiken sen karkki-sipsi-nakkipiilomäärän jälkeen jota olivat jo pistelleet) joten kaapissa on vielä kakusta jäljellä melkein 3/4... Kukahan ne söisi ?