Tämä on taas sarjassamme "kerran talvessa on pakko saada". Maksapihvi on sellainen suhteellisen standardi versio, hyvää sinänsä, mutta nuo perunat ovat "se jokin" - hiukan hapanta ja hiivaista jälkimakua. Sopii maksalle kuin nyrkki silmään.

Kuten kuvasta näkyy, niin kasvispuoli jäi vähän vähemmälle tällä kertaa. Tehdään sitten taas salaattia vastapainoksi seuraavaksi ;-)

IMG_0483.jpg

Tarvitset :
Maksasiivuja syöjämäärän verran
jauhoja leivittämiseen
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
persiljaa ja pekonisiivut koristeeksi

Perunoihin :
perunoita (vähän jauhoisempia) niin paljon kuin arvelet menevän
pekonipaloja
Siideriä (huom. kunnon kuivaa normandialaista tai bretagnelaista - ei missään nimessä näitä Suomessa suosittuja makeita mehuja)
pippuria (pekonista tulee suolaa tarpeeksi ainakin minun makuuni)

Leikkaa perunat lohkoiksi tai kuutioiksi. Laita pekonipalat kuumalle pannulle hetkeksi tirisemään. Lisää perunat ja anna hetki kuumentua. Lisää siideriä niin paljon, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Jätä kypsymään. Perunat ovat kypsiä silloin, kun neste on haihtunut pannulta melkein kokonaan. Varo kuitenkin, ettei pala pohjaan...

Kieritä maksapihvit jauhoissa ja paista pannulla voin ja öljyn seoksessa molemmin puolin kunnes ne ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jokaisen siivun päälle persiljaa ja ruskistettu pekonisiivu.

Tuhtia talviruokaa - lohturuokaa parhaimmillaan !

Tässä vielä kuva tuosta siideristä, jota tällä kertaa käytettiin.

1360918.jpg