K-marketista tarttuu aina välillä mukaan se ohut tarjous- ja reseptilehti, joka ovenpielessä odottaa. Tällä kertaa sieltä löytyi porkkanaleivän ohje ja ei kun testaamaan. Mukava olikin testailla, kun taas pitkästä aikaa onnistuin leivänteossa.
Ihan hyvää siis, vaikka hiukan turhankin pehmeää ja makeaa minun makuuni.

1990919.jpg

Porkkana-siemenleivät

1 pkt (500g) Pirkka Luomu-porkkanasosetta
25g hiivaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
3/4 dl kurpitsansiemeniä
3/4 dl auringonkukansiemeniä
n. 8dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä

Lämmitä porkknasose kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva. Lisää siirappi ja suola.
Hienonna kurpitsansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja auringonkukansiemenet taikinaan. Alusta joukkoon jauhot vähitellen ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Kohota lämpimässä paikassa noin 30min. Leivo taikinasta kaksi leipää. Anna leipien kohota vielä n.30min. Vedä kohonneisiin leipiin terävällä ja ohutteräisellä veitsellä viillot tai pistele leivät varovasti. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 20 min.