Tämä resepti kuuluu taas sarjaan nuoruudenmuistoja sillä löysin taas vanhan tutun kortteja selatessani.
Näistä ei nyt valitettavasti ole kuvaa, kun oltiin niin kovin nälkäisiä -  eli en muistanut ennen kuin sitten, kun lautasella oli enää rippeet jäljellä.

Sinänsä kuvasta ei mitään kovin ihmeellistä näkyisikään, sillä nämä ovat suht normaaleja jauhelihapihvejä ulkonäöltään - jutun juju onkin maustamisessa. Rakuunan hienostunut maku yllättää perusjauhelihapihveissä ja saa koko aterian tuntumaan jotenkin... no, hienommalta. Ihan kuin olisi tehty jotain kovinkin spesiaalia.

Ainekset (4 annosta)
400g jauhelihaa
1-1 1/2 tl hienonnettua rakuunaa
mustapippuria ja suolaa
2 rkl perunajauhoja
2 keltuaista
2 rkl voita tai margariinia
2 dl vettä tai lihalientä
suolaa, pippuria ja rakuunaa

Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja rakuuna.
Lisää taikinaan perunajauhot ja keltuaiset. Muotoile taikinasta 8 pihviä.
Paista pihvejä rasvassa paistinpannussa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pihvit lämmitetylle vadille.
Kiehauta pannussa vettä tai lihalientä. Mausta liemi suolalla, pippruilla ja rakuunalla ja kaada pihvien päälle tarjoiluvadille.