Ajattelin ikuistaa blogin maailman muiden kauhisteltavaksi sen, mitä meidän perheessä syödään viikon aikana - tai siis, päivälliset arkena ja lounas ja päivällinen viikonlopulta. Aamiaiset, välipalat ja muualla kuin kotona syötävät ateriat (siis työ ja tarha) jäävät tämän selostuksen ulkopuolelle - ainakin tällä kertaa.

Aloitetaan siis perjantaista. Mitään uutta ei tullut kokeiltua, vaan Nigellan vanha tuttu kana-makkarapaistos maistui kaikille. Tällä kertaa tosin ei seurana ollut valkosipuliperunakuutioita vaan hyväksi havaittuja "kevyempiä" uuniranskalaisia.

Ai, että miksi kevyempiä ? No, kun ei kypsennetä öljyssä vaan vaan öljytään uunia varten :-)

IMG_1325.jpg

Uuniranskalaiset

perunoita
öljyä
suolaa ja haluamiasi mausteita

Kuori perunat ja kypsennä melkein kypsiksi. Meillä tähän käytetään höyrykeitintä, joka on muutenkin oikein oiva vehje.
Lohko perunat ja laita kulhoon. Kaada päälle öljyä ja sekoittele kunnes sitä on tasaisesti perunoiden päällä. Minä teen tämän yleensä tuppervaarassa eli kansi päälle ja keikutetaan.
Kaada pellille kana-makkarapaistoksen viereen ja kypsennä loppuun sen kanssa.
Mausta ja tarjoile.