Monessa blogisa on katsottu viime vuoteen, joten tässäpä minunkin pikavisiittini. Yllättävän monta suosikkireseptiä onkin vuoden aikana löytynyt - monessa on oikein klassikon aineksia.

 

TAMMIKUU

Tammikuussa löytyi resepti, jota on tehty tasaiseen tahtiin koko vuoden ajan, melkein joka kuukausi välilä useammankin kerran kuukaudessa eri versioina. Viimeksi tätä maisteltiin joululomalla.

Eli Chermoula Chicken  Lisäksi Hummuskausi alkoi heti tammikuussa ja äiti innostui leipien leipomisesta.

 

HELMIKUU

Leipien leivonta jatkui ja kärsittiin monessa kohtaa pieleen menneestä remontista. Miten voikin kolmen huoneen pintaremontti kestää melkein pari kuukautta... ?

Resepteistä mieleen jäi neonvärinen piirakka - tämä tosin ei päätynyt suosikkilistalle...

 

MAALISKUU

Uusia maustetuttavuuksia, pullaa ja pestoa. Herkkureseptien listalle päätyivät ainakin Nigellan lammas ja kardemummakuskus eikä sitruunalohikaan jäänyt kauas. Remontti saatiin valmiiksi, ja vietettiin hetki normaalia kotielämää ennen kuin...

 

HUHTIKUU

Uuni hajosi sopivasti pääsiäislauantaina, astianpesukone nikotteli ja tietokone sanoi sopimuksensa irti.  Alkoi nettipimento...

 

TOUKOKUU ja KESÄKUU olivat nettipimennon aikaa.

 

HEINÄKUU

Elämä alkoi uudelleen kun pääsi taas nettiin ja bloggailemaan. Alettiin seuraamaan kurpitsamaan kehitystä ja leivottin vihreällä teellä ja muutenkin. Keitettiin keittoa poikien mökkisaaliista ja nautiskeltiin mustikkamuffinsseja.

 

ELOKUU

Kesäloma loppui. Esikoinen aloitti koulun. Ruokarintamalla syötiin rapuja, juhlittiin nuorimmaisen synttäreitä herkkujen kera ja äiti käväisi Englannissa rentoutumassa. Parhaaksi ruokareseptiksi valikoitui miedon makuinen, mutta ah, niin herkullinen kasvis-yrtticouscous. Niin, ja kurpitsat kasvoivat.

 

SYYSKUU

Kurpitsaherkkuja omasta maasta, luomuvillitystä ja maailman paras maalaisleipäresepti.

 

LOKAKUU

Löydettiin uusi suosikki fajitasresepti

 

MARRASKUU

Jatkettiin kotipihan kurpitsoiden parissa, vietettiin synttäreitä ja löydettiin maailman paras pastaresepti. Tätä pastaa on meillä syöty marraskuusta lähtien vähintään kerran viikossa.

 

JOULUKUU

Joulukuussa tuli joulu tohinoineen. Äiti päätti, että kiireisenä työkautena ei sitten yritetä tehdä mitään ylimääräisiä vaan ostetaan myös opettajille kiltisti paketit kaupasta. Itsenäisyyspäivänä herkuteltiin ja tietysti tehtiin joulua varten myös pipareita,

 

Ja sitten ollaankin tammikuussa ja melkein tässä päivässä. Saapa nähdä, mitä tämä vuosi sitten tuo tullessaan :-)