Pitäähän sitä nyt sunnuntaiksi saada jotain herkkuja maisteltavaksi. Varsinkin, kun tämän perheen äiti voi sen verran paremmin, että on taas kummasti alkanut selailemaan keittokirjoja ja vähitellen taas hakemaan tuntumaa keittiöhommiin. Eilen tosin meinasi käydä hassusti tutun porkkanasämpyläreseptin kanssa ( kumma, miten nopeasti tottumus häviää ja tekee asioita nurinperin), mutta kun niistä tuli kuitenkin ihan syötäviä ja lapsillekin kelpaavia, niin uskaltauduin tänään uusintaan ja testauksen pääsivät Rachel Allenin maapähkinävoi-blondit.

Blondithan ovat brownies-leivonnaisten vaaleita serkkuja, joissa suurin ero yleensä on juuri nimestäkin selviävä väri. Kun brownies tehdään suklaasta ja mielellään tummasta sellaisesta, niin blondies perustuu valkosuklaan käyttöön. Tässä reseptissä tosin lisänä on vielä maapähkinävoita. Kevyeksi ei siis voi mainostaa ja aika tuhtia tavaraa myös maun puolesta, mutta pieni pala jäätelön kera kyllä kruunaa luistelusession jälkeisen kaakaohetken.

Maapähkinävoi-blondies

n.2 dl vehnäjauhoja

100g pehmeää voita

150g maapähkinävoita

2 dl ruskeaa demerara sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljauuteta tai vaniljamuruja

75g valkoista suklaata pieniksi paloiksi leikattuna

Lämmitä uuni 170 asteeseen ja laita leivinpaperi vuokaan (n.20*20cm)

Siivilöi jauhot ja leivinjauho pieneen kulhoon odottamaan. HIero voi ja maapähkinävoi pehmeäksi massaksi. LIsää sokeri, kananmuna ja vanilja ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot/leivinjauhe sekä valkosuklaa ja sekoita taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan ja paista uunista riippurn 20-30 minuuttia. Meidän uunimme on jostain syystä nin tehokas, että 20min jälkeen näytti jo aika kypsältä. Sammutin siis uunin ja annoin olla vielä muutaman minuutin.

Anna jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kera.